• 05057572733
  • info@icelpsikoloji.com
  • Fatih mah. Gmk bulvarı kurtuluş life no627 kat6 no33 Mezitli/MERSİN

Anne Bebek Gelişimi Kitapları Tavsiyeleri Nelerdir

Anne Bebek Gelişimi Kitapları Tavsiyeleri Nelerdir
İnsanın hayatta en değer verdiği varlık olan çocuklarının, fiziksel gelişimi ve ruhsal gelişimi için oldukça yaygın yelpazeye sahip kitaplar bulunmaktadır. Bebekler dünyaya gözlerini açar açmaz çok hızlıca dış dünyaya alışmaya çalışırlar. Ebeveynler doğumdan sonra karşılaşabilecekleri olumsuz yada merak ettikleri olumlu gelişim aşamalarını bilerek yola devam etmek isteyebilirler. Bu durumda bilginin en önemli kaynağı elbette kitaplar olacaktır. Şimdi anne çocuk gelişimi için en çok okunan ve tavsiye edilen kitapları sıralayabiliriz

Bebekler Ne İster? 

Bu kitap bebeğin doğumundan 2 yaşına kadar tüm gelişim aşamalarını ayrıntılı ve okuyucunun anlayabileceği dille ele almaktadır. Yazar Elif Pınar Çakır aynı zamanda Instagram hesabından da anne ve babalara bilgi içerikli paylaşımlar yapmaktadır.

Güvenli Bağlanma 

Bu kitap son zamanlarda uzmanlar tarafından çokça ele alınan ve üzerinde durulan konu güvenli bağlanmayı ele almaktadır. Bu alanda uzman olan Adem Güneş tarafından yazılmış olan kitap çok satanlar listesinde yer almaktadır. 

30 Milyon Kelime 

Bir başka anne bebek gelişimi için tavsiye kitap 30 Milyon Kelime'dir. Bu kitap yabancı bir kaynak olmasına rağmen ülkemizde ve birçok ülke de çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Bebeğin doğumundan itibaren duyacağı kelime sayısı ile bebeğin gelişiminin pozitif yönde ilerleyeceği anlatılmaktadır.

Sadece Sevmek Yetmez

Sadece sevmek yetmez kitabı bebeğin fiziksel gelişimi dışında ruhsal gelişimini de desteklemeye yönelik bilgiler içermektedir.

Uykusuz Anne Kalmasın

Bu kitap işin uzmanı pedagog Tansu Oksay tarafından uykusuz anne kalmaması hedeflenerek yazılmıştır. Bebeklere uyku eğitimi vermek son zamanlarda anneler arasında ilgi çekici konu olmuştur. Yazar bu kitapta uyku eğitimi ile ilgili annelerin aklına gelecek tüm sorulara cevap olacak konulara değinmiştir.

Geliştiren Anne Baba 

Ülkemizde en çok okunan yazarlar arasında olan Doğan Cüceloğlu tarafından yazılan bu kitap anne bebek gelişiminde uzun süre annelerin elinden düşmeyecektir.

Bu kitabın diğer kitaplardan farkı bebeğin büyüyüp çocukluk dönemine geldiğinde de anne ve babalara rehber niteliği taşımaktadır. Anne babalık hiç bitmeyen yaşam boyu devam eden uzun soluklu bir maraton ve bu süreçte başucu kitabı olacaktır.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Özgüven Testi Nasıl Yapılır

Özgüven Testi Nasıl Yapılır Öz güven kişinin kendi becerilerine..

Evlilik Öncesi MMPİ Testi

Evlenmeden önce, özellikle de uzun vadeli bir ilişkiyi evliliğe dönüşt..

Depresyonun Psikoterapisin'de Dört Model

Biyolojik Modele Göre Depresyon Depresyonun genetik olduğunu göster..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç