• 05057572733
  • info@icelpsikoloji.com
  • Fatih mah. Gmk bulvarı kurtuluş life no627 kat6 no33 Mezitli/MERSİN

Bebekler Neden Önce Baba Der

Bebekler Neden Önce Baba Der



Bebekler ile konuşmak onların dil gelişimi için çok faydalıdır. Bu yüzden bebeğiniz ile bir yetişkin gibi konuşarak onların dil gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Bebeklerin ilk kelimeleri anne ve babalara büyük heyecan verir. Yeni konuşmaya başlayan bebek öncelikle baba kelimesini telaffuz etmektedir. 



Bebeklerin önce baba demesinde hece tekrarı olması etkilidir. Bebekler için aynı kelimeleri tekrar etmek daha kolaydır. Bu nedenle de aynı hecelerden oluşan baba kelimesini öncelikli olarak söyledikleri görülmektedir. 



Bebeklerin Dil Gelişiminde Baba Faktörü ​​​​​​



Anneler bebekleri ile tüm gün ilgilenseler de babanın ilgilenmesi çok daha etkilidir. Babalarını daha çok örnek alan bebekler için baba faktörü büyük etmendir. Bu nedenle bebeğin dil gelişimini sağlarken babanın da çocuğu ile konuşması ve ilgilenmesi büyük önem arz eder. 



Bebeğin söyleyeceği kelimeleri sık tekrar eden baba, bebeğinin konuşması için adım atmış olur. Pek çok baba bebeğiyle ilgilenmediği için bebeklerin daha geç konuştuğu görülmektedir. Bu nedenle bebeğiniz var ise mutlaka ilk olarak onunla ilgilenmeniz tavsiye edilir.



Babanın Bebeğine Kitap Okuması 



Bebekler için ebeveyn ile geçirdikleri saatler çok önemlidir. Anne çocuk saatleri kadar baba ile çocuk saatleri de gereklidir. Gün içinde ya da geceleri bebeğine kitap okuyan babaların çocukları daha sosyal aktivitelere meraklıdır. 



Dil gelişimi kadar görsel zekayı da etkileyen kitaplar, babalar ile yapılacak aktivitelerde öncelikli olmalıdır. Büyük resimli kitaplar satın alan baba, kendisi de hikayeler oluşturarak zihin ve dil gelişiminde bebeğe etki edebilir. Farklı içeriklere sahip kitaplar, bebeğin beynindeki nöronları harekete geçirerek algılama ve öğrenme noktasına etki eder. 



Tekrarlayan Kelimelerin Öğrenilmesi ​​​​​​



Bebekler babıldama denilen aşamadan sonra tek heceli kelimeler kullanabilir. Tekrarı aynı olan kelimeler öğretilirse de bebeğin kelimeyi kullanması kolay hale gelmektedir. Tekrarlayan kelimelerden olan baba kelimesi de söylenişi nedeni ile kolaydır. Bu ve benzeri sebepler neticesinde bebekler öncelikle baba kelimesini söyler.



Anneler her ne kadar kendilerini söylemesini istese de zihin ve dil gelişimi noktasında öncelik babaya aittir. Kısa ve tekrarlayan kelimeleri bebeğinize sık tekrar ederseniz kelimeleri öğrenmesi daha kolay ve hızlı olacaktır.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Özgüven Testi Nasıl Yapılır

Özgüven Testi Nasıl Yapılır Öz güven kişinin kendi becerilerine..

Evlilik Öncesi MMPİ Testi

Evlenmeden önce, özellikle de uzun vadeli bir ilişkiyi evliliğe dönüşt..

Depresyonun Psikoterapisin'de Dört Model

Biyolojik Modele Göre Depresyon Depresyonun genetik olduğunu göster..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç