• 05057572733
  • info@icelpsikoloji.com
  • Fatih mah. Gmk bulvarı kurtuluş life no627 kat6 no33 Mezitli/MERSİN

Bebekler Neden Öpülmez

Yenidoğan bebekler dünyaya hem fiziksel hem duygusal olarak oldukça hassas bir şekilde gelirler. Duygusal olarak annesine ya da bir bakım verene muhtaç olan bebekler fiziksel olarak da ihtiyaçlarının giderilmesini bekler. 

Anne çocuk arasında ne kadar güçlü bir bağ olursa bebekler de hem fiziksel hem duygusal olarak yeterli bakımı ve sevgiyi görebilirler. Uzmanların söylediğine göre bir anne bile bebeğini öpmemelidir. Çünkü bu bebekte ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.

 Yenidoğan Bebeği Öpmek Neden Doğru Değil
 Bebekler 9 ay boyunca onlar için en güvenli olan yerdedir. Burada tüm ihtiyaçları giderilir. Sonra dünyaya geldiklerinde ise onu her şeyden koruyacak tek kişi vardır, annesidir. Anne ile bebek arasında oluşan güvenli bağlanma ile bebek bu dünyaya karşı olan korkularını yener ve hayata kendini hazırlamaya başlar.
 Bir annenin bebeğini öpmesi anne çocuk arasındaki iletişimi güçlendirir. Bu hem çocuk hem anne için olması gereken doğal bir süreçtir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki eğer anne bebeğini emziriyorsa, bebeğini öptüğünde annenin sütü bebeğin ihtiyacı olanlara göre düzenlenmektedir.
 Bebeklerin Öpülmesi İle Bulaşan Virüsler
 Bir bebeğin öpülmesi anne ile bebek arasında güzel bağlara neden oluyorken yabancılar tarafından öpüldüğünde ise sorunları beraberinde getirebiliyor. Bebeği görmeye gelen misafirler ya da yabancılar çocukları öpmek, sevmek ve dokunmak isteyebilirler. Ama özellikle yenidoğan dönemi oldukça hassastır. Bu dönemde bebeklerin öpülmesi ile ağız ve burun bölgesinden kolaylıkla virüsler ve bakteriler bebeğe bulaşmaktadır.
 Bebekler Öpülürse Ne Olur?
 Kültürümüzde çok yaygın olan bebek sevme şekillerinden biridir öperek sevmek. Ama yenidoğan bebekler için oldukça tehlikelidir. Bebekler öpüldüğü zaman;
 Öpen kişide bulunan hastalık bebeğe geçebilir.
 Pnömokok adı verilen bakteri bebeği hasta edebilir.
 Bebeklerin ciltleri tahriş olur.
 Kalabalık Misafirleri Ağırlamak
 Misafir kabul ederken bebeğinizi öpmek isteyenleri kibar bir şekilde reddetmeniz önerilmektedir. Her ne kadar kültürümüzde olan bir adet olsa da bebeği görmek ve sevmek, öncelik bebeğinizin ruhsal ve fiziksel sağlığı olmalıdır.
 Bebeğinizi hastalıklardan korumak için; çok kalabalık misafir grupları ağırlamayın. Dışarıdan gelen kişilerin ellerini yıkadıklarından emin olun. Eğer öperek sevmek isterlerse onlar nazik bir dille uyarın.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Özgüven Testi Nasıl Yapılır

Özgüven Testi Nasıl Yapılır Öz güven kişinin kendi becerilerine..

Evlilik Öncesi MMPİ Testi

Evlenmeden önce, özellikle de uzun vadeli bir ilişkiyi evliliğe dönüşt..

Depresyonun Psikoterapisin'de Dört Model

Biyolojik Modele Göre Depresyon Depresyonun genetik olduğunu göster..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç