• 05057572733
  • info@icelpsikoloji.com
  • Fatih mah. Gmk bulvarı kurtuluş life no627 kat6 no33 Mezitli/MERSİN

Fiziksel Aktivite Nasıl Yapılır

Fiziksel Aktivite Nasıl Yapılır

Günlük hayat içerisinde enerji harcayarak, yorularak vücudun hareket etmesidir. Genelde kas ve eklemlerin kullanılmasıyla, solunum hızının arttığı farklı yoğunluktaki kalori harcamalarını içeren aktivitelerdir. Vücudun tümünü veya bir kısmını çalıştıran egzersiz, spor dalları, dans koşma, bisiklete binme ve yürüme gibi aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilir.
 
 Fiziksel aktiviteler de genellikle kişilerin kendini geliştirmek, hem bedenen hem de ruhen iyileşmek amacıyla tercih ettikleri kişisel gelişim listesinde yer alır. Özellikle her sene sonunda yeni yıl için planlananlar listesine herkes yapmak istediği bir fiziksel aktiviteyi ekler.
 
 Fiziksel Aktivitenin Faydaları Nelerdir?
 
 Fiziksel aktivite bir bireyin hem bedensel hem de ruhsal sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için gerekli bir etkinliktir. Sağlıklı kas, kemik ve eklem yapısının korunması, solunum ve kan akış hızının arttırılmasıyla kalp ritminin düzenlenmesi, damar yapısına olumlu etkisi nedeniyle beyin faaliyetlerinin desteklenmesi, kendini iyi ve mutlu hissetme gibi birçok hususta çok önemli faydalarının olduğu bilinir.
 
 Ne kadar Fiziksel Aktivite Yapılmalı?
 
 Fiziksel aktivite türü ve yoğunluğunun belirlenmesi kişiden kişiye değişir. Kişinin sağlık, yaş ve sosyal pozisyonuna uygun olarak bir uzman tarafından belirlenmesi en idealdir. Böylelikle fiziksel aktivitelerin sağlık üzerindeki pozitif etkileri artırılmış hem de kişilerinin günlük yaşamlarına paralel olarak uygulayabilecekleri kalıcı bir programda oluşturulmuş olur. Böylece aktif bir yaşam tarzı bir alışkanlık haline getirilmiş olur.
 
 Günlük hayatın içinde yapılan ev temizliği bahçe işleri, araba yıkama ve yürüyerek alışverişe gitme gibi aktivitelerde fiziksel aktivite sayılır. Ancak uzmanlar tarafından önerilen her gün düzenli bir şekilde en az yarım saat olacak şekilde efor gerektiren yani kalp ve solunum hızının arttığı fiziksel aktivitelerin tercih edilmesidir.
 
 Fiziksel Aktivite Nasıl Eğlenceli Hale Getirilir?
 
 Hoşlanacağınız, severek yapacağınız bir fiziksel aktivite tercih edin şayet keyifle alışkanlık haline getirmek isterseniz. Başlangıçta küçük zaman dilimleri halinde başlayıp benimsedikçe süresini uzatıp, yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
 
 Fiziksel aktivite sonunda sizi mutlu hissettirecek küçük ödüllerle kendinizi motive edebilirsiniz. Müzik dinleyerek de yapılan aktiviteler kişinin ruh halini olumlu etkileyerek yaptığı aktiviteyi daha enerjik ve istekli yapmasını sağlar.

 

Kategoriler
Benzer Yazılar
Özgüven Testi Nasıl Yapılır

Özgüven Testi Nasıl Yapılır Öz güven kişinin kendi becerilerine..

Evlilik Öncesi MMPİ Testi

Evlenmeden önce, özellikle de uzun vadeli bir ilişkiyi evliliğe dönüşt..

Depresyonun Psikoterapisin'de Dört Model

Biyolojik Modele Göre Depresyon Depresyonun genetik olduğunu göster..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç